Device eth0 does not seem to be present, delaying initialization

One of small problem usually happens post we either deploy/clone a Linux virtual machine is got such an error as subject due to network interface configuration mismatch setting. In most of cases we found the network interface config become eth2, eth3, and so on. But, the original was eth0/eth1. From the operational itself it won’t… Read more Device eth0 does not seem to be present, delaying initialization

General: RDP: “Your interactive logon privilege has been disabled”

In most cases, you will got an issue as subject in your Windows domain environment. Even when you added the respective user into either to Remote Desktop Users or Administrator. There is no something wrong, indeed. All you have to do is only to uncheck following option in your ADUC (Active Directory Users & Groups).… Read more General: RDP: “Your interactive logon privilege has been disabled”

Ganti Lisensi Produk Windows 7 Setelah Aktivasi

Di web Gue sebelumnya, kalo nggak salah pernah bahas mengenai masalah ini. Cuma karena sempat migrasi hosting jadi ada beberapa artikel yang mungkin hilang. Yeah, setidaknya sembari refresh otak mari kita mulai gimana cara melakukannya. Dulu sebelum ada rasa peduli terhadap HAKI (Hak Atas Kekayaan Intelektual) Gue tipikal orang yang demen banget sama program bajakan.… Read more Ganti Lisensi Produk Windows 7 Setelah Aktivasi

Memulihkan Password Root Ubuntu Server

Hari ini iseng-iseng mau buka VM Ubuntu yang lama buat ngoprek Aterisk. Apaan tuh? Asyik.. nemu mainan baru lagi nih ceritanya 😀 Minggu lalu soalnya ikutan kumpul bareng temen-temen bahas solusi mudah dan murah membangun VoIP (Voice over Internet Protocol). Ternyata membangun infrastruktur VoIP nggak susah-susah amat (mentang-mentang baru ikut aja udah belagu, hehe). Tenang… Read more Memulihkan Password Root Ubuntu Server